Nadzor nad svojimi podatki: Kako izklopiti varnostno kopijo iCloud

ICloud se je že od svoje ustanovitve uveljavil kot ena izmed najbolj priljubljenih Apple-ovih storitev za shranjevanje. Uporabnikom omogoča zanesljiv dostop in možnost shranjevanja, sinhronizacije in varnostne kopije vsebine (in veliko več) v več napravah.

Udobno je vedeti, da so vsi vaši podatki varnostno kopirani v oblak. Obstaja pa tudi vprašanje, „Kako izklopiti iCloud, če ga ne uporabljam?“ To vprašanje postaja vse bolj pogosto.

Čeprav je velika večina uporabnikov še vedno naklonjena uporabi funkcije iCloud, je zaradi številnih razlogov morda čas za spremembo. Povedali vam bomo, kaj, zakaj in kako naj izklopite funkcijo iCloud na vašem iPhone.



Kaj je varnostno kopiranje za iCloud?

Začnimo z osnovami in delajmo naprej. Preprosto povedano, Apple-ova funkcija iCloud omogoča sinhronizacijo in shranjevanje potrebnih podatkov v več napravah.

Z drugimi besedami, iCloud vam omogoča enostaven dostop do podatkov, ne glede na to, ali uporabljate iPhone, iPad itd. Dokler ste prijavljeni z istim Apple ID-jem, lahko vso svojo vsebino iCloud najdete v kateri koli napravi.

Sam iCloud se je izkazal kot priročno orodje za dandy za tiste, ki želijo imeti ekskluziven dostop do svoje vsebine, ne glede na to, katero napravo uporabljajo. Vsakemu uporabniku ponuja tudi 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Poleg tega lahko uporabniki shranijo in sinhronizirajo fotografije, filme, glasbo in dokumente ter posodabljajo koledarje, dodajo stike in še veliko več.

Poleg shranjevanja in sinhronizacije je iCloud uporaben tudi za druge stvari. Uporablja se lahko za varnostno kopiranje podatkov, skupno rabo fotografij in celo iskanje vašega iPhone-ja, če je izgubljen ali ukraden. Če je omogočena funkcija Najdi moj iPhone, tatovi ne bodo mogli izklopiti ali onemogočiti telefona brez gesla iCloud.

Razlogi, da iCloud ne bi potrebovali

Torej, če vam iCloud ponuja vse te dobre in uporabne funkcije, zakaj bi ga radi izklopili?

Odgovor se vedno vrne k najbolj cenjenemu blagu spletnega sveta - zasebnosti. Kolikor je uporaben iCloud, lahko pride čas, ko ga želite izključiti, da bi ohranili zasebne podatke nepooblaščenih uporabnikov.

Resnica je, da obstajajo tisti, ki morda ne želijo, da se nekatere fotografije in dokumenti samodejno delijo vsem, ki jih lahko vidijo. To vključuje tudi Apple. Mogoče pa želite samo prekiniti iCloud, ki sinhronizira določeno vsebino iz ene naprave v drugo.

Kako izklopiti iCloud

Izklop iCloud je dokaj enostaven in obstaja celo način, da izberete, katere aplikacije in zmogljivosti želite zapreti ali obdržati. Lahko izklopite sinhronizacijo za posebne elemente, se odjavite iz iCloud ali preprosto izbrišete račun iz svoje naprave.

Če želite izklopiti / odjaviti iz iClouda na vašem iPhone, sledite tem preprostim korakom:

  • Začnite tako, da greste na svoje Nastavitve aplikacijo
  • Tapnite svoje ime na vrhu zaslona
  • Pomaknite se do dna in izberite Odjava možnost
  • Nato boste pozvani, da vnesete svoj Apple ID. Tapnite Ugasni gumb. To bo povzročilo izklop funkcij, kot je, Najdi moj iPhone.
  • Tu lahko izberete, katere podatke želite hraniti v telefonu. Izberite določen program / aplikacije, ki jih želite obdržati, tako da drsnik premaknete na zeleno (vklopljeno).
  • Nadaljujte z dotikom gumba Odjava gumb v zgornjem desnem kotu.
  • Izberite Odjava možnost zadnjič. Zdaj ste odjavljeni, iCloud in njegove funkcije pa so onemogočene.

Zdaj se verjetno sprašujete: 'Kaj pa, če ne želim popolnoma izklopiti iClouda, ampak le nekatere posebne lastnosti?' Dobro vprašanje.

Pojdite skozi naslednje korake:

  • Pojdi na svoje nastavitve
  • Izberite svojega ime
  • Tapnite iCloud
  • Prikaže se zaslon z vsemi navedenimi funkcijami iCloud. Če želite onemogočiti funkcije, ki jih ne želite, lahko premikate drsnike, dokler ne porumenijo. To pomeni, da je funkcija izklopljena.
  • Zdaj boste morali za nekatere funkcije, na primer fotografije, narediti dodaten korak. Tapnite meni gumb, da se lahko vsak preusmeri na drug zaslon z več možnostmi. Drsnike lahko premaknete v položaj za izklop.

To je to, vaš iCloud je izklopljen za hrambo, dokler se ne odločite za ponovno uporabo.